22. November 2015
Zopet uspešen vikend naših rokometašev

V iztekajočem se vikendu smo imeli na tekmovanjih štiri ekipe. Najprej so nas v soboto razveselili člani s pomembno zmago v gosteh proti RK Radovljica, nedeljo pa so uspešno začeli naši najmlajši, ki so na turnirju v Ribnici osvojili odlično 2. mesto in klonili šele v finalu proti ekipi RK Mokerc Ig, popoldan pa domačo dvorano pustili neporaženo mlajši dečki B in kadeti. Obe ekipi sta gostili nasprotnike iz Dobove.

ČLANI

Člani so se v soboto, 21.11.2015, odpravili že na tretje zaporedno gostovanje in tudi tokrat nas niso razočarali. Glede na potek sezone v 2. DRL so naši fantje pričakovali lažjo tekmo, saj so gostovali pri trenutno zadnje uvrščeni RK Radovljici. Domačini so kmalu po začetnem žvižgu pokazali, da ne bodo lahek plen in vztrajali v vodstvu do 44. minute. V zaključku so se naši le zbrali in pripeljali tekmo uspešno do konca z rezultatom 23:29 (14:12). Pri domačinih se je najbolj izkazal Muršec, ki je bil natančen sedemkrat, pri naših je zopet blestel Habjan z 12 zadetki. Na tekmi sta manjkala poškodovana Rok Novak in Jan Cestnik. Naši so se s to zmago utrdili na 2. mestu 2. DRL, kjer imajo tekmo in točko manj od vodilne RK Ajdovščine. V prihajajočem vikendu so naši člani prosti, jih pa čaka 30.11.2015 domača prijateljska tekma s kadetsko reprezentanco Slovenije, za katere bo nastopil tudi Luka Lenart.

RK Radovljica - RD Rudar 23:29 (14:12)

Radovljica, 21.11.2015 ob 1900, SGTŠ Radovljica (100 gledalcev); sodnika Gregorc in Kos

RK Radovljica: Muršec 7 (4), Bršar 4, Leš 5, Križaj 5, Hrovat 1, Magister, Jazbec, Lakota, Debelak 1, Valjavec, Lukan, Tomac Teržan, Pikovnik; trener: Cuderman

RD Rudar: Bučar, Cestnik M., Frece, Habjan 12 (2), Hočevar, Jabučanin 6 (1), Kuhar, Kozinc 3, Lenart 1, Novak U. 1, Polanec 3, Radulovič, Ravkič 2, Stanič 1, Škrabar, Žagar; trener: Gregor Pesko

Sedemmetrovke: RK Radovljica 4 (4); RD Rudar 3 (4)

Izključitve: RK Radovljica 8 min; RD Rudar 10 min

MINI ROKOMET

Mini rokometaši so se v nedeljo, 22.11.2015, udeležili turnirja v Ribnici. Na 5. Urbanovi Ribici je sodelovala ekipa letnika 2006 in mlajši. Ekipo so sestavljali: Jaka Žužel, Jaka Učakar, Matevž Vozelj, Haris Hekič, Domen Camplin, Filip Keše, Drejc Berdnik, Jaša Naglav, Jernej Medvešek in Ažbe Flere. Fantje so odigrali letošnji prvi turnir in ga skupaj s trenerjem Hermanom Kolarjem tudi uspešno zaključili. Osvojili so namreč končno 2. mesto in po treh zmagah v skupini klonili šele v finalu proti ekipi RK Mokerc Ig.

1. tekma: OŠ Stična - RD Rudar 7:10

2. tekma: ŽRK Kočevje - RD Rudar 5:10

3. tekma: RD Rudar - RD Riko Ribnica 10:1

Polfinale: RD Rudar - MARK Olimpija 6:5

Tekma za končno 1. mesto: RD Rudar - RK Mokerc Ig 5:21

Fotogalerija s turnirja

MDB

Mlajši dečki B so v 4. krogu skupinskega dela gostili ekipo MRD Dobove. Že zelo kratka klop gostov je nakazovala premoč domačinov, kar se je potrdilo že v začetnih minutah, saj je bilo v 10. minuti srečanja že 16:2 za domačo ekipo. Pri domačih je bil zopet najučinkovitejši Andraž Stanič s 13 zadetki, pri gostih pa Klakočar-Wisell s 5 zadetki, ki pa je bil tudi edini, ki se je pri gostih vpisal med strelce. Končni rezultat srečanja je bil 41:5 (20:4). V naslednjem vikendu mlajši dečki B odhajajo na gostovanje k RK Brežice.

RD Rudar - MRD Dobova 41:5 (20:4)

Trbovlje, 22.11.2015 ob 1530, Dvorana Polaj (50 gledalcev); sodnika Kržan in Romih

RD Rudar: Kaluder, Doma, Omahen, Pleša 2, Stanič 13, Škrgič 2, Rizvić 1, Oražem 3, Zorec 5, Barovič, Kobinović 2, Kogovšek 4, Milinović 2, Drugovič, Jager 7; trener: Uroš Drobnič

MRD Dobova: Križanič, Grgij, Pavuna, Frank, Klakočar-Wisell 5, Glogovšek, Savnik; trener: Kristina Gramc

Sedemmetrovke: RD Rudar 0 (0); MRD Dobova 0 (1)

Izključitve: RD Rudar 0 min; MRD Dobova 0 min

KADETI

Kot zadnji so v nedeljo, 22.11.2015, na igrišče stopili kadeti. Nasproti jim je stala zdesetkana ekipa MRD Dobove. Premoč domačinov se je pokazala že na začetku, saj so otvorili tekmo s 7:0. Gostje so prvič zadeli šele v 10. minuti. Domačini so nadaljevali v svojem tempu in do polčasa stopnjevali že na visokih 22:7. Zmagovalec je bil torej odločen že v prvem polčasu. Rezultat srečanja je bil 39:10 (22:7), pri domačih so bili po šestkrat natančni Novak, Bučar in Deković, pri gostih pa je bil najučinkovitejši Lupšina, ki je zadel sedemkrat. Kadete čaka v naslednjem krogu gostovanje pri HIB Liebenau.

RD Rudar - MRD Dobova 39:10 (22:7)

Trbovlje, 22.11.2015 ob 1700, Dvorana Polaj (60 gledalcev); sodnika Kržan in Romih

RD Rudar: Kreže, Šivavec 1, Lukaček 1, Jager 2, Bizjak 3, Bevk 1, Novak 6, Hočevar 1, Kavčič 4, Žibert, Starc 3, Kamnikar 5, Bučar 6, Deković 6; trener: Jaka Keše

MRD Dobova: Požeg, Delič, Kolnik, Molan 2 (2), Brili 1 (1), Stanič, Lupšina 7; trener: Damjan Radanovič