5. Marec 2017
Z všečno predstavo do novih točk

Domači Rudar je v tekmi 18. kroga 1.B DRL pričakoval ekipo Cerkelj, ki je poleg Rudarja v sezoni 2015/16 napredovala v višji rang tekmovanja. Spomladanski del sezone je Rudar, kljub nesrečnemu porazu z golom razlike v prejšnjem krogu proti Škofljici, začel dobro in v prvih štirih krogih osvojil 5 točk. Dober začetek je bilo potrebno potrditi proti sicer na papirju slabšem nasprotniku iz Cerkelj v svoji dvorani. Takšne tekme se zato velikokrat lahko izkažejo kot zelo zahtevne, kajti tudi gostje iščejo svojo priložnost za priključek na lestvici.

Ekipa Rudarja je vse od začetka odločno začela v obrambi in z narekovanjem visokega ritma počasi strla nasprotnika. Že v prvem polčasu si je Rudar priigral 6 zadetkov prednosti (15:9), ki so jo v nadaljevanju samo še nadgradili. Ob koncu je bil na semaforju rezultat 35:22 v korist domačih. Pri domačih velja pohvaliti prav vse igralce za pravi pristop, kar enajst igralcev se je vpisalo med strelce. Pri domačih sta bila najučinkovitejša Hočevar in Polanec, ki sta zadela šestkrat, pri gostih pa Matičič, ki je zadel petkrat. Vso dogajanje na petkovi tekmi je v foto objektiv odlično ujel Ečo Marin.

V naslednjem krogu ekipa Rudarja odhaja na težko gostovanje h ekipi Črnomlja, direktnemu tekmecu na prvenstveni lestvici. Tekma bo v soboto, 11.03.2017 ob 1900 uri v ŠD Črnomelj. Srečno Rudar!

Stanje na lestvici 1.B DRL po 18. krogu:

# Ekipa Št. tekem Zmage Neodl. Porazi Točke
1 RD Herz Šmartno 18 14 2 2 30
2 RK SVIŠ Ivančna Gorica 18 14 0 4 28
3 ŠD RK Krim-Olimpija 18 12 2 4 26
4 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 18 13 0 5 26
5 RK Brežice 18 12 2 4 26
6 RD Slovan 18 12 1 5 25
7 RK Krško 18 10 4 4 24
8 RK Radeče Papir Nova 18 9 0 9 18
9 RD Rudar 18 7 2 9 16
10 RK Črnomelj 18 6 0 12 12