8. November 2017
Vzdušje in potek srečanja upravičila pričakovani derbi

V soboto, 04.11.2017, se je v Dvorani Polaj odvijal takoimenovani zasavski derbi. Prvič po letu 1999 sta se na uradnih srečanjih zopet srečali ekipi RD Rudar in RK Dol TKI Hrastnik. Že pričakovanje in vznemirjene pred srečanjem je kazalo na velik derbi. Tudi navijaške skupina kamnita torcida se je po dolgem času odločila podpreti tudi trboveljske rokometaše. Gneča pri blagajni je bila temu primerna, a organizatorji so se izkazali in zadevo izpeljali korektno. Da je derbi dobil še češnjico na torti, sta poskrbela oba župana. Srečanje sta si ogledala tako trboveljska županja, Jasna Gabrič, kot tudi hrastniški prvi mož, Miran Jerič.

Prve minute srečanja so bile napete, a kaj kmalu so se lahko tudi igralci na igrišču sporstili in zaigrali, tako kot najbolje znajo. Seveda so tu velik delež imeli  prav gledalci, ki so uprizorili pravo navijaško kuliso sredi Zasavja. Prav navijači so tisti, ki so se izkazali in navkljub številčnosti in glasnosti le teh na obeh straneh, so srečanje spremljali korektno in v pravem rokometnem duhu. S ponosom lahko rečemo, da je bilo v soboto najbolj glasno ravno ob trboveljskem rokometnem igrišču.

Na igrišču so seveda gledalcem sledili tudi izredno motivirani igralci. Borba za vsako žogo, tudi nekaj tehničnih napak na obeh straneh, razpoloženje vratarjev je kazalo na izreden vložek tudi v rokometnem smislu. Prvi polčas je potekal v izenačenem ritmu, le tik pred koncem srečanja so si Dolani priigrali dva zadetka prednosti, ki pa so jo domači znižali z uigrano akcijo tik pred iztekom polčasa (14:15). Začetek drugega polčasa je vsekakor pripadel Dolanom, saj so ti z delnim izidom 4:0 povedli s 14:19. A domači se niso dali, pri čemer so jih ponesli tudi domači navijači, saj so v 44. minuti s tremi zaporednimi zadetki izenačili na 21:21. V lovljenju gostov so porabili precej energije, kar je Dol izkoristil in zopet pobegnil za tri zadetke. Domači so ponovili zgodbo in v 55. minuti izenačili na 25:25. Sledilo je precej napak in nervoze na obeh straneh, zaključni strel Lenarta žal ni našel poti v mrežo, ki bi pomenil pošteno delitev točk. Tako so Dolani odnesli s Polaja dve točki za minimalno zmago 26:27.

Pri domačih sta bila najučinkovitejša Lenart (7) in Hočevar(6), pri Dolanih pa Brilej (7). V naslednjem krogu odhaja Rudar na zahtevno gostovanje h Krimu. Tekma bo v soboto, 11.11.2017 ob 1900 uri na Galjevici. Seveda si tudi na Galjevici knapi želijo izdatno podporo s tribun. Ekipi trenutno ločijo 3 točke na lestvici. Srečno Rudar!

RD Rudar - RK Dol TKI Hrastnik 26:27 (14:15)

Trbovlje, 04.11.2017 ob 1900, Dvorana Polaj (550 gledalcev); sodnika Žitnik in Majer, delegat Romih

RD Rudar: Škrabar, Polanec 2, Sendelbah 4, Kozinc, Novak 1, Frece, Bizjak, Radulovič, Hočevar 6 (4), Krajnc, Deković, Žagar, Lenart 7, Draksler, Setnikar 1, Kozole 5; trener: Jaka Keše

RK Dol TKI Hrastnik: Seme, Brilej 7, Klepej 3, Ajdari 4 (3), Moljk, Zobarič, Pintar 1, Gospodarič, Blagotinšek, Hribšek 3, Grušovnik 3, Ramič 4, Ribič 1, Jakopič 1, Simončič, Golec; trener: Rajko Begovič