13. Januar 2016
V novem letu najprej tekmovali SDB, KADETI in MINI ROKOMETAŠI

Takoj po novem letu so s tekmovanji nadaljevali kadeti in SDB, prav tako pa so se srečali naši najmlajši v okviru zasavske mini rokometne lige na drugem letošnjem turnirju. Tokrat se je le ta odvijal v Šmartnem. Kadeti in SDB so v decembru 2015 zaključili s tekmovanjem v skupinskem delu prvenstva. Oboji so tekmovali v skupinah JUG in se odlično odrezali. Po vseh odigranih srečanjih so SDB zasedali 1. mesto, kadeti pa 2. Obe ekipi sta tako napredovali v polfinalni skupini B in nadaljujeta z boji v državnem prvenstvu.

SDB

Starejši dečki B so se v petek, 08.01.2016, pomerili z največjimi rivali iz skupinskega dela RK Brežice. V skupinskem delu so oboji zmagali po enkrat, in sicer na domačem terenu. A v polfinalu gre vse od začetka. Naši so začeli odločneje in vodili celoten prvi polčas. Vmes je prednost narasla že na 5 zadetkov, a so se do polčasa Brežičani približali in odšli na odmor z zaostankom dveh zadetkov (16:14). Tudi drugi polčas so naši nadaljevali v rahli prednosti vse do 44. minute, ko so gostje prvič izenačili na 24:24. Sledile so zelo napete in izenačene minute. Ob pisku sirene so imeli naši zadetek prednosti, a so gostje izvajali še strel z devetih metrov. Žoga je na žalost domačinov obšla živi zid in domačega vratarja ter končala v mreži. Rezultat srečanje je bil tako 27:27. Pri domačih je bil najučinkovitejši Jager, ki je zadel devetkrat, pri gostih pa Stopinšek, ki je zadel kar petnajst strelov. SDB v 2. krogu čaka gostovanje pri kvalifikantu RK Slovenj Gradec 2011. Tekma bo v nedeljo, 17.01.2016 ob 1600.

RD Rudar - RK Brežice 27:27 (16:14)

Trbovlje, 08.01.2016 ob 1800, Dvorana Polaj (70 gledalcev); sodnika Halcer in Fajdiga

RD Rudar: Naglav, Božič, Drobnič, Jager N. 9, Markošek 6, Maselj, Sardinšek 1, Kink, Pistotnik, Urdih, Jager V., Skvarč 2, Petek 5 (5), Žagar 4, Leskovšek, Nemet; trener: Jaka Keše

RK Brežice: Brdik, Kodrič, Bogovič 4, Švalj, Pohar, Stopinšek 15 (3), Cvar 2, Senica, Ferenčak 1, Preskar, Topolovec 3; trener: Klemen Mlakar

Sedemmetrovke: RD Rudar 5 (5); RK Brežice 3 (3)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Brežice 6 min

KADETI

V soboto, 09.01.2016, so se kadeti pomerili v 1. krogu polfinalne skupine B z ekipo RK Maribor Branik. Tekmo so naši fantje odprli odlično ter vodili do polčasa že z rezultatom 19:14. V vodstvu so se obdržali tudi večino drugega polčasa, a prav v zaključku popustili in dovolili Mariborčanom, da so se približali in imeli v izdihljajih tekme tudi možnost za minimalno zmago, ki so jo tudi izkoristili. Tekma se je končala z rezultatom 36:37, pri domačinih je bil največkrat natančen Bučar, ki je zadel štirinajstkrat, na drugi strani pa je Fortner zadel petnastkrat. Kadeti v 2. krogu doma gostijo ekipo MRK Krka. tekma bo v nedeljo, 17.01.2016 ob 1830 uri v Dvorani Polaj.

RD Rudar - RK Maribor Branik 36:37 (19:14)

Trbovlje, 09.01.2016 ob 1000, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Fajdiga in Teršek

RD Rudar: Kreže, Šivavec, Sajovic, Lukaček, Bizjak 1, Bevk, Novak 7, Hočevar 8, Kavčič 2, Žibert, Starc 1, Jakupovič, Kamnikar 1, Bučar 14 (1), Štrovs, Deković 2; trener: Jaka Keše

RK Maribor Branik: Rajšp 3, Kaučič 2, Fortner 15 (5), Planinšek 3, Vujinič Kukovec, Kovačič, Polner, Šerbinek 1, Križanec 1, Vidovič, Budja, Hedl, Strašek 2, Pernek 10 (3); trener: Alojz Blažič