26. Marec 2017
Slovanova zaušnica Rudarju

V tekmi 21. kroga 1.B DRL sta se srečala ekipi domačega Slovana in gostujočega Rudarja iz Trbovelj. Rudar se je na težko gostovanje odpravil po dveh razburljivih tekmah s Črnomljem in Radečami, ki sta pustili kar nekaj posledic. Tako so gostje v prestolnico pripotovali oslabljeni. Lenart zaradi težav z ramo sploh ni mogel nastopiti, medtem ko je bil Gjerek le delno pripravljen za zahtevno srečanje, zaradi službenih obveznosti je manjkal tudi Habjan. Na drugi strani je Slovan že v zadnjih tekmah nakazal dvig forme in s tem napovedal resno kandidaturo za uvrstitev v 1.A DRL.

Tekmo so gostje kljub vsem težavam dobro odprli in bili prvo četrtino tekme v rezultatski prednosti zadetka ali dveh, a so domači zadevo hitro postavili na svoje mesto z delnim rezultatom 6:0 ter tako povedli z rezultatom 17:11. Tempo igre so nato le še stopnjevali in si do odmora preko hitrih napadov priigrali prednost devetih zadetkov (22:13). Drugi polčas so gostje iz Trbovelj sicer začeli dobro in zmanjšali razliko na šest zadetkov, nato pa so gostitelji izkoristili vsako napako gostov in na koncu zasluženo slavili z visoko razliko (42:26). Pri domačih je bil najučinkovitejši Marušič, ki je dosegel 11 zadetkov, pri gostih pa Ranevski s 6 zadetki.

Že v naslednjem krogu čaka Rudarja še en zahteven nasprotnik, in sicer ekipa Šmartnega, ki je trenutno vodilna ekipa 1.B DRL in na dobri poti k osvojitvi prvenstva ter napredovanju v 1.A DRL. Tekma bo v petek, 31.03.2017 ob 2000, v Dvorani Polaj. Srečno Rudar!

POROČILO S TEKME (statistika)

RD Slovan - RD Rudar 42:26 (22:13)

Ljubljana, 24.03.2017 ob 1830, ŠD Kodeljevo (70 gledalcev); sodnika: Ivančič Dejan in Igor, delegat Strel

RD Slovan: Prevolnik 3, Marinček 2, Bogdanič-Jenko 2, Marušič 11, Kocjančič, Marojevič M. 2, Podpečan, Krivic 1, Fidel 7, Marojevič V. 1, Kaučič 4, Demšar, Atanasov 9; trener: Bojan Čotar