3. Februar 2017
Pred nadaljevanjem sezone

Danes, 03.02.2017, se s 14. krogom začenja drugi del sezone v 1.B DRL. Rudar se odpravlja na zahtevno gostovanje v Gorišnico. V 1. krogu je Gorišnica premagala Rudarja v Dvorani Polaj z rezultatom 26:29. Trenutni položaj na lestvici kaže, da se nam obeta izenačeno srečanje.

V premoru, kjer smo seveda vsi z užitkom in velikimi pričakovanji spremljali tudi našo člansko reprezentanco na Svetovnem prvenstvu v Franciji, so fantje dobro trenirali, odigrali tudi nekaj prijateljskih tekem in se z Jako Kešetom pripravili na nadaljevanje sezone. Sprememb v ekipi ni, tudi s poškodbami trenutno ni težav. Srečno nocoj v Gorišnici!

Če člani v januarju niso imeli prvenstvenih obveznosti, so bile pa toliko bolj tekmovalno dejavne mlajše selekcije.

Kadeti so v skupini JUG zasedli odlično 3. mesto s povsem enakim izkupičkom točk kot prvo in drugo uvrščeni ekipi. V nadaljevanju sezone igrajo v polfinalni skupini B, kjer so odigrali že tri srečanja. Celoten razpored in stanje na lestvici si lahko ogledate na spodnjih povezavah. Ekipa kadetov se v času velikonočnih praznikov odpravlja na mednarodni rokometni turnir v Prago. Da gre za največji turnir v tem prostoru priča tudi podatek, da je trenutno prijavljenih 605 ekip iz 26 držav. V kategoriji kadetov je prijavljenih 71 ekip. Jan Hočevar in Rene Bučar sta se kot reprezentanta mlajših kadetov z reprezentanco Slovenije udeležila mednarodnega turnirja v Umagu, kjer je Slovenija osvojila prvo mesto. Čestitamo.

Razpored KADETI                 Lestvica KADETI

SDA so v skupini JUG zasedli odlično 2. mesto. Zaostali so le za Brežicami. V nadaljevanju sezone prav tako igrajo v polfinalni skupini B, kjer so odigrali že tri srečanja. Celoten razpored in stanje na lestvici si lahko ogledate na spodnjih povezavah. So se pa starejši dečki takoj po novem letu udeležili mednarodnega turnirja v Prešovu, kjer so osvojili odlično 5. mesto in si nabrali dragocene izkušnje turnirskega načina tekmovanja, tekmovanja s tujimi ekipami ter sobivanja s soigralci. Čestitamo.

Razpored SDA                        Lestvica SDA

MDA trenutno nastopajo v skupini JUG, kjer zasedajo odlično 2. mesto lestvice. Odigrati morajo še dva kroga v skupini JUG (doma z RK Sevnico in RK Radečami), nato se bo tekmovanje prevesilo v razigravanje za mesta. Celoten razpored in stanje na lestvici si lahko ogledate na spodnjih povezavah. Tudi mlajši dečki se v času velikonočnih praznikov odpravljajo na mednarodni rokometni turnir v Prago. V njihovi starostni kategoriji je trenutno prijavljenih 84 ekip.

Razpored MDA                         Lestvica MDA

MINI ROKOMETAŠI tekmujejo v mini rokometni zasavski ligi, kjer sodelujejo letniki 2006 in 2008 iz 4 zasavskih klubov, in sicer RD Rudar, RD Herz Šmartno, RK Dol TKI Hrastnik in RK Radeče Papir Nova. Letniki 2006 sodelujejo tudi v tekmovanju mlajših dečkov C, kjer so odigrali že en turnir v Dvorani Polaj. Več o razporedih si lahko ogledate TUKAJ.