18. April 2019
Prague handball cup 2019

Tudi letos se RD Rudar odpravlja na največji rokometni turnir v Evropi, ki poteka že tradicionalno med velikonočnimi prazniki in ga gosti čarobna Praga. V zgodnjih četrtkovih urah se bodo na pot odpravili trboveljski rokometaši. V Prago potujejo kar tri ekipe RD Rudar, in sicer MLADINCI, STAREJŠI DEČKI A in MLAJŠI DEČKI A. Na turnirju bo nastopalo 635 ekip iz kar 29 držav.

Mladinci bodo nastopali v kategoriji MA (2000), v skupini MA05. V tej kategoriji je prijavljenih 51 ekip. Mladinsko ekipo RD Rudar sestavljajo naslednji igralci: Kris Žibert, Erik Bizjak, Rene Bučar, Urh Boris Novak, Nik Kavčič, Jan Kamnikar, Marin Dekovič, Nejc Žagar, Luka Markošek, Nik Jager, Nejc Sardinšek, Črt Drobnič, Nejc Pistotnik in Žiga Božič. Ekipo bosta vodila Oto Pavlin in Rok Koprivc. Vse tekme, razpored in rezultate te ekipe lahko spremljate tukaj.

Starejši dečki A bodo nastopali v kategoriji MC (2004), v skupini MC03. V tej kategoriji je prijavljenih 109 ekip. Ekipo SDA RD Rudar sestavljajo naslednji igralci: Matija Omahen, Enej Pleša, Blaž Kaluder, Jan Zorec, Gašper Galič, Filip Sihur, Vid Jager, Adis Kobinovič, Matjaž Barovič, Andraž Stanič, Vid Oražem, Ali Rizvič in Tim Doma. Ekipo bosta vodila Žiga Radulovič in Boris Galič. Vse tekme, razpored in rezultate te ekipe lahko spremljate tukaj.

Mlajši dečki A bodo nastopali v kategoriji MD (2006), v skupini MD12. V tej kategoriji je prijavljenih 90 ekip. Ekipo MDA RD Rudar sestavljajo naslednji igralci: Jakob Šoper, Jaša Naglav, Drejc Berdnik, Filip Keše, Jaka Žužel, Lovro Koncilja, Ažbe Flere, Domen Camplin, Jernej Medvešek, Domen Jermna, Gal Mark Arlič, Filip Košič, Jure Goršek in Matevž Vozelj. Ekipo bosta vodila Uroš Drobnič in Aleš Goršek. Vse tekme, razpored in rezultate te ekipe lahko spremljate tukaj.

Vsem udeležencem in navijačem želimo srečno pot ter obilo užitkov in športne sreče na turnirju. Srečno RUDAR!