7. Februar 2019
Na domačem uvodu v pomladanski del zasavski derbi

RD Rudar je jesenski del končal na 7. mestu lestvice, kar je po turbulentnem zaključku jesenskega dela prvenstva odlično izhodišče za nadaljevanje sezone. V premoru so se fantje dodobra spoznali z novim trenerjem Markom Dobrkovičem, sanirali nekaj poškodb in se tudi okrepili. Članski ekipi RD Rudar se je pridružil dolgoletni član RK Radeče Blaž Ernestl. Blaž je trenutno tretji strelec lige in si je želel spremembo v svoji igralski karieri. Prepričala ga je mlada sredina, ki pridno trenira in ima relativno visoke ambicije. Ekipi se je pridružil že na januarskih pripravah na nadaljevanje sezone in tudi že odigral tekmo 14. kroga v Brežicah. Želimo mu uspešno nadaljevanje sezone v vrstah Rudarja.

Rudar je na začetku spomladanskega dela sezone, to je v 14. krogu, gostoval pri Brežicah, kjer je v zaključku srečanja strl odpor domačina in zabeležil zmago 24:27 (13:11). Uspešno se je vrnil Lenart, ki je bil poleg Hočevarja (7), med učinkovitejšimi na tej tekmi. Rudar trenutno zaseda 7. mesto lestvice in ima na svojem računu 15 točk.

# Ekipa Št. tekem Zmage Neodl. Porazi Točke
1 RK Slovenj Gradec 2011 14 12 0 2 24
2 RD Butan Plin Izola 14 11 1 2 23
3 RK Krško 14 10 2 2 22
4 RD LL Grosist Slovan 14 11 0 3 22
5 RD Herz Šmartno 14 7 2 5 16
6 RK Drava Ptuj 14 7 1 6 15
7 RD Rudar 14 7 1 6 15
8 ŠD Mokerc-Ig 14 7 0 7 14
9 ŠD Škofljica Pekarna Pečjak 14 5 2 7 12
10 RK Radeče Papir Nova 14 5 1 8 11
11 RK Brežice 14 3 2 9 8
12 RK Črnomelj 14 2 3 9 7
13 RK Ajdovščina 14 2 2 10 6
14 RK Pomurje 14 0 1 13 1

Že v naslednjem krogu, ki bo v soboto, 09.02.2019 ob 1900 v Dvorani POLAJ, ga čaka zasavski derbi, saj v goste prihaja ekipa Radeč. Boleč poraz Rudarja iz jesenskega dela prvenstva v Radečah, spremenjena ekipa in domača dvorana so dovolj veliki razlogi, da se obeta zanimiva, izenačena ter napeta tekma. Vljudno vabljeni!