14. November 2015
Martinovo prineslo popoln izkupiček RD Rudar

V iztekajočem se vikendu je RD Rudar tekmovalo v štirih selekcijah in v vseh zabeležilo zmage - štiri tekme, štiri zmage. Najprej so nas v petek razveselili kadeti, ki so premagali gostitelje v Radečah z 28:33. V domači dvorani Polaj so mlajši dečki dosegli zmago proti Krškemu z 18:13, istočasno pa starejši dečki nadigrali Dolane v dvorani Dolanka z visokih 16:27. Seveda nas tudi tokrat niso izneverili naši člani, ki se s težkega gostovanja pri RK Pomurje vračajo z dvema točkama. Rezultat srečanja je bil 26:34.

KADETI

Kadeti so se v petek, 13.11.2015, odpravili na gostovanje v Radeče, kjer so v 9. krogu skupine JUG zabeležili še osmo zmago in tako trdno držijo drugo mesto v skupini. Srečanje v Radečah se je končalo z rezultatom 28:33 (12:16). Pri domačih se je najbolj izkazal Zeme z 8 zadetki, pri naših pa Hočevar, ki je bil prav tako natančen osemkrat. V naslednjem krogu naše kadete čaka domače srečanje z MRD Dobovo, ki bo v nedeljo, 22.11.2015 ob 1700 uri v dvorani Polaj.

RK Radeče MIK Celje - RD Rudar 28:33 (12:16)

Radeče, 13.11.2015 ob 1750, ŠD Radeče (50 gledalcev); sodnika Bebar in Štern

RK Radeče MIK Celje: Jahn 3, Knez 2, Zeme 8 (1), Koritnik 6, Flisek, Čajko 5 (1), Ločičnik 1, Hrovat 1, Perdih 2 (2), Mohar; trener: Dragan Babovič

RD Rudar: Žibert, Šivavec, Lukaček, Jager, Bizjak 1, Bevk 1, Novak 4, Hočevar 8 (1), Kavčič 5, Starc 3 (1), Jakupović, Kamnikar 4, Bučar 3, Štrovs 1, Deković 3; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Radeče MIK Celje 4 (8); RD Rudar 2 (3)

Izključitve: RK Radeče MIK Celje 8 min; RD Rudar 4 min

SDB

Starejši dečki so se v soboto, 14.11.2015, odpravili na gostovanje k RK Dol TKI Hrastnik. Srečanje so dobili z rezultatom 16:27 (8:12). Pri Dolanih se je najbolj izkazal Napret z 8 zadetki, pri naših pa je bil najučinkovitejši Markošek, ki je zadel devetkrat.

RK Dol TKI Hrastnik - RD Rudar 16:27 (8:12)

Dol pri Hrastniku, 14.11.2015 ob 1100, Dvorana Dolanka (70 gledalcev); sodnika Gorenc in Colner

RK Dol TKI Hrastnik: Šubaj, Belej Kovačič, Brilej, Dečman, Hočevar, Napret 8 (1), Matek 7, Drnovšek 1 (1), Gnidovec, Recko, Anžur; trener: Tjaša Krajšek

RD Rudar: Naglav, Božič, Jager 6 (1), Sardinšek, Pistotnik, Urdih, Skvarč 6, Petek 2, Kink, Žagar 4 (1), Leskovšek, Markošek 9; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Dol TKI Hrastnik 2 (3); RD Rudar 2 (4)

Izključitve: RK Dol TKI Hrastnik 2 min; RD Rudar 4 min

MDB

Mlajši dečki so se v soboto, 14.11.2015, pomerili v domači dvorani z ekipo Krškega. Vodili so od začetka do konca srečanja in zasluženo zmagali z rezultatom 18:13 (8:3). Pri domačih je bil zopet neustavljiv Stanič, ki je dosegel 10 zadetkov, pri gostih pa se je najbolj izkazal Sevšek, ki je zadel petkrat. Naše mlajše dečke čaka naslednje srečanje že v nedeljo, 22.11.2015 ob 1530, ko se bodo zopet doma pomerili z ekipo MRD Dobova.

RD Rudar - RK Krško 18:13 (8:3)

Trbovlje, 14.11.2015 ob 1100, Dvorana Polaj (50 gledalcev); sodnik Martinšek

RD Rudar: Kaluder, Omahen 2, Pleša, Stanič 10 (1), Škrgič, Šteharnik, Rizvić, Oražem 1, Zorec, Barovič, Kobinović, Kogovšek 1, Milinović, Drugovič, Jager 4, Doma; trener: Uroš Drobnič

RK Krško: Simič, Mozer, Sevšek 5, Colner 2 (1), Pirc, Vodopivec 4, Švab Kmezič 2, Blazinšek, Kukovica; trener: Rok Kodrič

Sedemmetrovke: RD Rudar 1 (1); RK Krško 1 (2)

Izključitve: RD Rudar 0 min; RK Krško 0 min

ČLANI

Člani so v soboto, 14.11.2015, zabeležili pomembno zmago na gostovanju v Murski Soboti. Srečanje proti RK Pomurje se je končalo z rezultatom 26:34 (13:16). Naši fantje so od začetka srečanja vodili in pokazali domačinom, da nikakor ne bodo lahek plen. Izenačeno je bilo samo pri rezultatu 3:3, kasneje so naši prevzeli pobudo in v 10. minuti povedli z rezultatom 3:10. Do polčasa je uspelo domačinom znižati prednost knapov, tako da so odšli na odmor z rezultatom 13:16. V nadaljevanju srečanja so naši le še stopnjevali tempo in pripeljali srečanje do konca za suvereno zmago 8 golov razlike. Pri Pomurcih je bil najučinkovitejši Gregorc, ki je zadel trinajstkrat, pri naših pa vedno razpoložen Habjan, ki je bil natančen devetkrat. Omeniti velja, da sta zaradi rahlih poškodb srečanje izpustila Lenart in Novak. S to zmago so se fantje utrdili pri vrhu lestvice v 2. DRL, kjer trenutno zasedajo 2. mesto. V soboto, 21.11.2015, pa jih čaka novo gostovanje, tokrat pri RK Radovljica.

RK Pomurje - RD Rudar 26:34 (13:16)

Murska Sobota, 14.11.2015 ob 1900, OŠ III (150 gledalcev); sodnici Crnojević in Kostecki Radić

RK Pomurje: Pintarič, Hameršak, Černela, Kous, Raj, Kreft 1, Sever, Blažič 4, Hedl 1 (1), Šavel, Kozelj 5, Kocan 1, Zavodnik, Gregorec 13 (1), Gorjup 1; trener: Nedjeljko Potočnjak

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 5, Polanec 6, Ravkič 1, Kozinc 2, Novak U., Frece 1, Radulovič, Hočevar, Habjan 9 (5), Cestnik J., Žagar 1, Lenart, Kuhar 3 (1), Cestnik M. 1, Stanič 5; trener: Gregor Pesko