10. Maj 2017
Krim premočan za zdesetkan Rudar

V 25. krogu 1.B DRL lige sta se srečala Krim in Rudar. Tekma je bila odigrana v petek, 05.05.2017, na Galjevici. Z zmago bi si Krim zagotovil zgolj teoretične možnosti za napredovanje, seveda ob predpostavki spodrsljaja Slovana na vsaj eni od preostalih tekem. Za Rudar tekma točkovno ni imela teže, so si pa seveda knapi želeli potrditi zmago proti SVIŠu. Začetek je bil obetaven, saj je Rudar visoko povedel in v 18. minuti vodil s 5:10. Krim je strnil vrste in z delnim izidom 9:3 polčas zaključil z minimalno prednostjo (14:13). V drugem polčasu je Krim le še stopnjeval tempo in višal prednost, ki je v 40. minuti znašala že 8 zadetkov (22:14). Krim je vzdrževal prednost in srečanje suvereno pripeljal do konca (33:21).

Pri domačih je bil največkrat natančen Leskovar, ki je zadel sedemkrat, pri Rudarju pa Ranevski, ki je zadel devetkrat. Pri Rudarju so dobili priložnost za igro vsi igralci, omeniti pa velja, da je Rudar igral zelo oslabljen, saj so bili odsotni Polanec, Lenart, Habjan in Cestnik.

V zadnjem krogu letošnje sezone čaka Rudar domača tekma. V goste prihaja ekipa RK Brežice. Fantje se želijo posloviti od letošnje sezone z zmago, zato si zaslužijo polne tribune. Pridite in jih nagradite s svojim obiskom v petek, 12.05.2017 ob 2000, v Dvorani Polaj ter tako skupaj zaključimo krstno sezono v 1.B DRL. Srečno Rudar!

POROČILO S TEKME (statistika)

ŠD RK Krim-Olimpija - RD Rudar 33:21 (14:13)

Ljubljana, 05.05.2017 ob 2000, Dvorana Krim (70 gledalcev); sodnika Pirc in Skvarč, delegat Tomič

ŠD RK Krim-Olimpija: Hvala-Stojanovič, Lukman 4, Boljtežar 3, Maleševič, Pikovnik, Arih 1, Leskovar 7, Kljun 3, Šemrov, Žabjek 2, Petrovič-Vernikov, Grbič 2, Miličevič 3, Tomšič 5 (3), Novak 3, Sankovič; trener: Boštjan Brulec