11. Januar 2016
Kadeti RD RUDAR suvereno do finala in zasluženo osvojili 2. mesto na turnirju v Prešovu

Kadeti RD Rudar so se takoj po novem letu, natančneje 3. januarja 2016, odpravili na mednarodni rokometni turnir 10th Kempa 4 Sport Cup v Prešovu na Slovaškem. Na turnir je odšla 14 članska ekipa kadetov RD Rudar v spremstvu trenerja Jake Kešeta in Žarka Sladiča. RD Rudar je na turnirju nastopal v naslednji postavi: Erik Bizjak, Rene Bučar, Marin Dekovič, Jan Hočevar, Nik Jager, Jan Kamnikar, Nik Kavčič, Rok Kreže, Žan Lukaček, Urh Boris Novak, Urban Starc, Matic Šivavec, Rok Štrovs in Kris Žibert. Naši fantje so nastopali v kategoriji U17, in sicer v skupini A, kjer so v predtekmovanju poleg naše ekipe nastopale še ekipe KSI Budapest Handball Academy I. (HU), HC Tatran Stupava-Strojár Malacky (SK), UKS Wiertmet Libusza (PL), VGU-Junior Voronezh (RU) in Tatran Prešov (green) (SK). Iz skupinskega dela so naši odšli neporaženi po petih odigranih tekmah, kar pa jim je v prvih izločilnih bojih prinašalo lažjega nasprotnika. Tudi iz četrtfinala so fantje odšli kot zmagovalci, nakar jih je čakalo težko polfinale proti prvi ekipi gostitelja Tatran Prešov. A naši, odločnejši kot še nikoli, so z borbeno igro v obrambi in učinkovitim napadom suvereno stopili na pot v finale. V finalu jih je čakala ekipa RK Celje Pivovarna Laško, stari znanec iz domačega prvenstva. Tu se je malce ustavilo, morda zmanjkalo energije, morda so fantje pregoreli v želji in pričakovanju, seveda se je poznala tudi že utrujenost po sedmih odigranih tekmah na zelo visokem nivoju. Fantje so tako osvojili odlično 2. mesto na močnem mednarodnem turnirju, posebno priznanje za najboljšega strelca turnirja je prejel naš Rene Bučar. Fantje so doživeli odlično mednarodno rokometno izkušnjo, ki je bila poplačana z odličnim rezultatom. Čestitamo!

Finale: RD Rudar - RK Celje Pivovarna Laško 10:20 (5:12)

Polfinale: RD Rudar - TATRAN Prešov (white) 22:16 (13:8)

Četrtfinale: RD Rudar - ŠKP Bratislava 21:13 (10:5)

Skupinski del:

UKS Wiertmet Libusza - RD Rudar Trbovlje 9:16 (4:10)

RD Rudar Trbovlje - Tatran Prešov (green) 19:16 (9:9)

KSI Budapest Handball Academy I. - RD Rudar Trbovlje  10:23 (3:11)

RD Rudar Trbovlje - VGU-Junior Voronezh  22:17 (12:7)

RD Rudar Trbovlje - HC Tatran Stupava-Strojár Malacky 17:13 (8:5)