12. April 2017
Kadeti in mlajši dečki se odpravljajo v Prago

V času velikonočnih praznikov, ko sledi prvenstveni počitek v vseh kategorijah, pa RD Rudar ne bo počival. Na velikonočni mednarodni turnir PRAGUE HANDBALL CUP 2017 se odpravljata dve ekipi RD Rudar, in sicer ekipa kadetov (2000 in mlajši) ter ekipa mlajših dečkov (2004 in mlajši). Na turnir se odpravljajo iz srede na četrtek ponoči. S tekmovanjem na turnirju bodo začeli v petek, 14.4.2017, ter tam tekmovali vse do ponedeljka, 17.4.2017, ko je predviden povratek v Slovenijo. Gre za neprecenljivo izkušnjo, saj gre za enega največjih rokometnih turnirjev v Evropi, tokrat bo sodelovalo kar 311 ekip v moški ter 280 ekip v ženski konkurenci, skupaj torej 591 ekip iz 23 držav. Turnir se bo odvijal v 40 dvoranah v Pragi.

Ekipo kadetov bodo na turnirju zastopali Kris Žibert, Erik Bizjak, Rene Bučar, Urh Boris Novak, Jan Hočevar, Jan Kamnikar, Marin Dekovič, Nik Kavčič, Žan Lukaček, Nik Jager, Luka Markošek, Nejc Sardinšek, Luka Petek, Jošt Naglav in Nejc Žagar pod strokovnim vodstvom Jake Kešeta. Celoten razpored, skupino, v kateri bodo igrali kadeti v predtekmovanju, rezultate ter lestvico lahko spremljate TUKAJ.

Ekipo mlajših dečkov bodo na turnirju zastopali Matija Omahen, Enej Pleša, Blaž Kaluder, Jaka Kogovšek, Gašper Galič, Filip Sihur, Vid Jager, Marko Milinovič, Matjaž Barovič, Andraž Stanič, Vid Oražem, Ali Rizvič, Jan Drgan, Tim Doma in Jaša Naglav pod strokovnim vodstvom Uroša Drobniča. Celoten razpored, skupino, v kateri bodo igrali mlajši dečki v predtekmovanju, rezultate ter lestvico lahko spremljate TUKAJ.

Celotni odpravi želimo srečno potovanje ter uspešno udejstvovanje na turnirju in da se vsi skupaj polni novih doživetij in izkušenj vrnejo v Slovenijo. Srečno Rudar!

Tekmovalno dogajanje obeh ekip lahko spremljate na zgornjih dveh povezavah, se bomo pa s prizorišča s kakšno fotografijo javili na našem FB-profilu.