15. November 2017
Drugič zapored za gol prekratki

V soboto, 11.11.2017, se je članska ekipa RD Rudar odpravila na zahtevno gostovanje na Galjevico h Krim-Olimpiji. Krimovci se počasi dvigujejo v formi in so bili na lestvici 3 točke za Rudarjem. Obetala se je napeta in izenačena igra, kar se je potrdilo tudi na parketu. Bolje so začeli gostje, ki so povedli z 2:5 in vodili cel prvi polčas. Prav ob izteku polčasa so se domačini uspeli približati na minimalni zaostanek (10:11). Zelo dobre obrambe Kranjca so tudi botrovale precej nizkemu rezultatu ob polčasu. Po odmoru so gostje zopet povedli za dva zadetka, a več od tega ni šlo. Kaj hitro je sledilo izenačenje na 15:15 v 40. minuti in ekipi sta se iz napada v napad lovili in izenačevali rezultat. Sledila je poškodba Kranjca, ki ga je dostojno zamenjal Radulovič. V izdihljajih tekme je sledilo veliko zgrečenih poskusov na obeh straneh ter nekaj tehničnih napak. V sami končnici, pa so bili domači natančnejši in prišli do minimalne zmage 23:22. Pri domačih je bil najučinkovitejši Leskovar, ki je zadel sedemkrat, pri gostih pa Hočevar z osmimi zadetki.

V naslednjem krogu Rudar doma gosti četrto uvrščeno Drava, ki ima na svojem računu trenutno 11 točk, Rudar na 7. mestu 8 točk. Prav gotovo se obeta napeto in zahtevno srečanje za obe strani. Tekma bo odigrana v soboto, 18.11.2017 ob 1900 uri, v Dvorani Polaj. Srečno Rudar!

ŠD RK Krim-Olimpija - RD Rudar 23:22 (10:11)

Ljubljana, 11.11.2017 ob 1900, Dvorana Krim (80 gledalcev); sodnika Ocvirk in Štrigl, delegat Kočevar

ŠD RK Krim-Olimpija: Hvala-Stojanovič, Lukman, Miličevič, Bajc 1, Rebevšek, Arih 1, Leskovar 7, Kljun 3, Šemrov, Žabjek 3, Petrovič-Vernikov, Grbič 2, Kolmančič 6 (2), Gorjup, Marojevič; trener: Boštjan Brulec

RD Rudar: Škrabar, Polanec 4, Sendelbah, Kozinc, Novak, Frece, Kocijančič 1, Radulovič, Hočevar 8 (4), Krajnc, Dekovič, Žagar, Lenart 3, Draksler, Setnikar 5, Kozole 1; trener: Jaka Keše