3. April 2017
Dobrodelni dogodek zasijal v popolnosti

Tekma 22. kroga 1.B DRL je poleg sosedskega dvoboja imela še dobrodelni pomen. Tekma je imela dobrodelno noto za pomoč bivšemu igralcu Rudarja, Nenadu Stojakoviču, ki potrebuje zahtevno operacijo hrbtenice v Švici. Gledalci so prepoznali pomen dogodka in s svojim obiskom pripomogli k lepemu dogodku, ki se je v petek, 31.03.2017, odvijal v Dvorani Polaj.

Igralci obeh ekip so prikazali odlično igro, ki je bila napeta in izenačena vse do zaključka srečanja. Tekmo so sicer domači zelo dobro odprli in bili celoten prvi polčas dominantni proti vodilni ekipi prvenstva, v drugem polčasu pa se je poznala načetost zaradi poškodb v domači ekipi. Gostje so stopili na plin in v prvem delu drugega polčasa prevesili tekmo v svojo korist. Ob zaključku srečanje so imeli domači dve zelo lepi priložnosti za kaj več kot minimalen poraz, a sta bila Ranevski in Kovač nenatančna. Tako so gostje iz Šmartnega iz Trbovelj odnesli stoodstoten izkupiček in so že zelo blizu osvojitve naslova prvaka 1.B DRL v sezoni 2016/17. Pri domačih je bil najučinkovitejši Ranevski z enajstimi zadetki, pri gostih pa Strmljan z osmimi zadetki.

Lep obisk gledalcev in napeto igro na parketu je na koncu zaključil zbrani prispevek za Nenada Stojakoviča. Na dobrodelni tekmi se je zbralo 1000 €, ki jih je domače društvo nakazalo za pomoč Nenadu Stojakoviču. Vso dogajanje na in ob parketu je v svoj foto objektiv odlično ujel Ečo Marin.

Do konca tekmovanja v 1.B DRL ostajajo še štirje krogi. Domači so si pred naslednji krogom že zagotovili obstanek v 1.B DRL. Rudar odhaja v soboto, 08.04.2017, k ekipi ŠD Mokerc-Ig. Tekma bo ob 1930 v ŠD na Igu. Srečno Rudar!

POROČILO S TEKME (statistika)

RD Rudar - RD Herz Šmartno 28:29 (15:12)

Trbovlje, 31.03.2017 ob 2000, Dvorana Polaj (300 gledalcev); sodnika Palačkovič in Brecelj, delegat Strel

RD Rudar: Škrabar, Frece, Polanec, Ravkič, Gjerek 2, Ranevski 11, Sendelbah 3, Kovač 5, Radulovič, Cestnik, Hočevar, Habjan, Krajnc, Žagar, Kozinc, Lenart 7; trener: Jaka Keše