9. April 2017
Še ena negotova končnica tokrat v Rudarjevo korist

Rudar se je po izvrstni predstavi v prejšnjem krogu proti prvakom iz Šmartnega tokrat odpravil h ekipi Mokerc-Iga, ki je štiri kroge pred koncem prvenstva že ena izmed potnic v nižji rang tekmovanja - 2. DRL. Tekma po pričakovanju ni prinesla zelo kvalitetne predstave na eni oziroma drugi strani, igra je imela veliko tehničnih napak, posledično se je na koncu tudi rezultat ustavil pri majhnem številu zadetkov na obeh straneh.

Rudar je odigral še eno negotovo končnico v spomladanskem delu prvenstva, po porazih za gol na Škofljici in v Črnomlju ter doma proti Šmartnem, in zmagi za gol doma proti Radečam in neodločenemu rezultatu s Krškim, je tokrat v končnici uspel za gol premagati ekipo Mokerc-Iga. Tako se je Rudar utrdil na 8. mestu prvenstvene lestvice, kjer ga do konca sezone čakajo še tri tekme, in sicer doma proti drugouvrščeni ekipi Sviša ter sedmouvrščeni ekipi Brežic in gostovanje proti četrtouvrščeni ekipi Krima. Vse tri ekipe se še borijo za drugo mesto prvenstvene lestvice, ki vodi v 1.A DRL za moške. Tja pa se je tri kroge pred koncem že uvrstila ekipa Šmartnega.

V tekmi z malo zadetki je bil pri ekipi domačih Mokerc-Iga najučinkovitejši Matija Hostnik (5), pri gostih iz Trbovelj pa Nikola Ranevski s sedmimi zadetki, velja pohvaliti tudi mladega Hočevarja, ki je zadel petkrat pri 100% izkupičku strelov. V vratih sta bila razpoložena Krajnc in Radulovič, ki sta zbrala vsak po pet obramb in obranila tudi vsak eno sedemmetrovko.

Naslednji vikend je v 1.B DRL kratka pavza, nato pa se v vikendu 22.-23.4.2017 nadaljuje prvenstvo, kjer ekipa Rudarja gosti drugouvrščeni Sviš. Srečno Rudar!

POROČILO S TEKME (statistika)

ŠD Mokerc-Ig - RD Rudar 21:22 (14:10)

Ig, 08.04.2017 ob 1930; OŠ Ig (80 gledalcev); sodnika Čretnik in Nahtigal; delegat Štern

ŠD Mokerc-Ig: Hajduk, Marenče 3, Šuštaršič 3, Žagar Ži., Maričič 1, Cimperman, Cimerman 3 (3), Legen 2, Glavan, Comino 1, Verdenik 1, Hostnik M. 5, Virant, Žagar Ža. 1, Hostnik J. 1; trener: Luka Volk