1. Avgust 2017
Člani RD Rudar začeli s pripravami na sezono 2017/18

Z začetkom avgusta se pričenja nova sezona tudi v RD Rudar. Najprej se kot običajno zbere člansko-mladinska ekipa in 1. avgust je pravšnji dan za to. V sezoni 2017/18 bodo člani RD Rudar igrali v 1.B DRL. Trener ostaja Jaka Keše, ki bo vodil tudi mladinsko ekipo. Vlogo vodje moštva bo še naprej opravljal Zvone Škrabar, pri mladinski ekipi bo vodja moštva Rok Koprivc.

V sezono 2017/18 vstopa ekipa malce spremenjena, saj so prišli trije novi fantje - Jan Setnikar iz Škofje Loke, mladi Staš Kocijančič iz Celja ter Rok Kozole iz Sevnice, jedro ekipe ostaja enako (Matija Kozinc, Tim Žagar, Nikola Ranevski, Blaž Sendelbah, Klemen Krajnc, Žiga Radulovič, Aljaž Škrabar, Jan Polanec, Uroš Frece, Jan Hočevar, Urh Novak), priključujejo se še ostali mladinci Bor Draksler, Primož Božjak, Kris Žibert, Erik Bizjak, Marin Dekovič. Od lanskoletne sestave sta se poslovila le Robert Habjan in Denis Ravkič. Nekaj igralcev je žal še v rehabilitacijskem ciklu po poškodbah, med njimi Žan Gjerek, Luka Lenart, Klemen Stanič, Nik Kavčič in Jan Kamnikar, ki pa se bodo postopoma priključevali trenažnemu procesu.

V mesecu avgustu bo člansko-mladinska ekipa trenirala na stadionu Rudar ter v Dvorani Polaj. Najprej jih čaka nabiranje kondicije, sledila bo tehnično-taktična vadba, vmes pa tudi nekaj pripravljalnih tekem za končno uigravanje ekipe. Danes se je glavnina ekipe zbrala na stadionu Rudar, nekaj se jih priključi še v ponedeljek. Srečno v sezono 2017/18!