7. Marec 2016
Člani nadaljujejo pohod proti 1.B ligi

V preteklem tednu je RD Rudar odigralo 4 tekme in en turnir s svojimi selekcijami. Seveda se je najbolj pričakovalo sobotno domače srečanje članske ekipe proti ekipi RK Velika Nedelja. Domači so strnili vrste in vpisali novi dve točki na svoj račun, kar jih še vedno uvršča na vrh lestvice 2. DRL s tesnimi zasledovalci iz Ajdovščine. SDB so odigrali dve tekmi, in sicer zaostalo proti RD Riko Ribnica in redno kolo proti ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica. Obe tekmi so žal izgubili in tako ostajajo pri izkupičku treh točk v polfinalni skupini B. Kadeti so v petek gostili RK Jeruzalem Ormož in jih tesno porazili in tako vknjižili dve točki in se povzpeli na 6. mesto v polfinalni skupini B. Tokrat so tekmovali tudi mini rokometaši na turnirju v Šmartnem.

ČLANI

Kot že rečeno je v soboto, 05.03.2016, v Dvorani Polaj potekal dvoboj ekip, ki se borita za napredovanje. Obetala se je zanimiva in razburljiva tekma, kar se je v nadaljevanju tudi potrdilo. Pred začetkom srečanja sta domača igralca Jan Polanec in Denis Ravkič prejela priznanji za 100 nastop v članskem moštvu RD Rudar. Domači so srečanje začeli slabo in dovolili gostom, da so pobegnili na 4 zadetke prednosti. A naši se nikakor niso predali in v prvem polčasu vztrajno nižali razliko, kar jim je do odmora tudi uspelo, tako da so odšli na odmor celo s prednostjo dveh zadetkov. V nadaljevanju srečanja je z odličnimi obrambami omogočil povišanje prednosti domačih vratar Aljaž Škrabar, tako da so naši v 40. minuti vodili že za 6 zadetkov. Prednost so do konca srečanja le še nadzorovali in uspešno vknjižili novi dve točki. Srečanje se je končalo z rezultatom 35:28 (16:14). Poleg odličnega vratarja Škrabarja so bili najbolj razpoloženi Polanec (10), Habjan (8) in Jabučanin (7), pri gostih pa je bil strelsko najbolj razpoložen Kolmančič (10). Rudar trenutno zaseda 1. mesto 2. DRL z minimalno prednostjo pred RK Ajdovščina. Prav ti dve ekipi se bosta pomerili v naslednjem kolu. Manjšo prednost bodo imeli prav gotovo Ajdovci, saj bodo igrali na domačem terenu, a naši so v naletu štirih zaporednih zmag in prav gotovo ne želijo predati prvega mesta na lestvici. RD Rudar torej odhaja na zahtevno gostovanje, kjer pa bo potreboval zveste navijače. Pridružite se nam na organiziranem skupnem prevozu.

RD Rudar - RK Velika Nedelja 35:28 (16:14)

Trbovlje, 05.03.2016 ob 1900, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Gorenc in Nikolič

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 7 (3), Polanec 10, Ravkič 1, Bučar, Novak R. 2, Novak U., Kozinc 2, Frece 1, Habjan 8, Žagar, Gjerek 3, Kuhar 1; trener: Gregor Pesko

RK Velika Nedelja: Zorec P. 5, Kociper 1, Bombek 1, Topolovec, Bezjak 1, Kolmančič 10, Preac, Lukman 4 (2), Škrjanec, Lorenčič 4, Praprotnik, Bokša 1, Vukan, Zorec D., Gašič, Marin 1; trener: Matjaž Hanželič

Sedemmetrovke: RD Rudar 3 (3); RK Velika Nedelja 2 (4)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Velika Nedelja 8 min

Izjave po tekmi: Aljaž Škrabar, igralec RD Rudar; Miha Kolmančič, igralec RK Velika Nedelja

KADETI

Kadeti so v petek, 04.03.2016, doma odigrali srečanje 7. kroga polfinalne skupine B in premagali RK Jeruzalem Ormož z minimalno razliko. Domačini so srečanje bolje otvorili in gostom pobegnili tudi na pet zadetkov razlike. Na odmor so odšli s prednostjo treh zadetkov (17:14). V nadaljevanju srečanja so se gostje zbrali in uspeli izenačiti na 20:20. Sledilo je obdobje minimalnih prednosti, v končnico so odšli domači z dvema zadetkoma prednosti. Gostje so se sicer še enkrat približali, a za kaj več jim je zmanjkalo časa. Srečanje se je končalo z rezultatom 33:32 (17:14). Pri domačih je bil najbolj razpoložen Hočevar, ki je zadel kar petnajstkrat, pri gostih pa Koderman, ki je zadel devetkrat. V naslednjem krogu naše čaka gostovanje pri RK Maribor Branik.

RD Rudar - RK Jeruzalem Ormož 33:32 (17:14)

RD Rudar: Naglav, Šivavec, Lukaček, Jager, Bizjak, Novak 4, Hočevar 15 (2), Kavčič, Žibert, Starc 2, Jakupovič, Kamnikar 2, Bučar 10, Štrovs, Deković; trener: Jaka Keše

RK Jeruzalem Ormož: Škrjanec, Koderman 9, Belec 3, Zidarič 5, Šoštarič 7, Niedorfer 1, Milec, Voljč, Hebar M. 5 (3), Firšt-Šeruga, Notersberg, Hebar G. 2, Munda; trener: Mladen Grabovac

Sedemmetrovke: RD Rudar 2 (2); RK Jeruzalem Ormož 3 (3)

Izključitve: RD Rudar 12 min; RK Jeruzalem Ormož 8 min

SDB

Ekipa SDB je odigrala dve tekmi in obe na žalost izgubila. Že v torek, 01.03.2016, je odigrala tekmo 6. kroga polfinalne skupine B proti ekipi RD Riko Ribnica in doma izgubila z rezultatom 24:36 (12:19). Strelsko najučinkovitejši je bil Jager z osmimi zadetki pri domačih in Čirovič z osemnajstimi zadetki pri RD Riko Ribnica. V nedeljo, 06.03.2016, so fantje odigrali še redni 7. krog proti ekipi RK SVIŠ Ivančna Gorica in izgubili z rezultatom 26:22 (13:11). Tudi tokrat je bil strelsko najbolj učinkovit Jager, ki je zadel sedemkrat, pri gostiteljih pa Vidmar, ki je zadel desetkrat. V naslednjem krogu odhajajo fantje na gostovanje k RK Brežice.

POROČILO S TEKME (6. krog, polfinale B)

RD Rudar - RD Riko Ribnica 24:36 (12:19)

Trbovlje, 01.03.2016 ob 1745, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Šebek in Gorenc

RD Rudar: Naglav, Božič, Drobnič, Jager N. 8, Markošek 3, Maselj, Sardinšek 1, Pistotnik, Urdih, Jager V., Skavrč, Petek 5 (4), Kink, Žagar 3, Leskovšek 3, Stanič 1; trener: Jaka Keše

RD Riko Ribnica: Jelenovič, Đekić 2, Vetrih 1, Zakrajšek 4, Šilc, Lovšin 1, Levstek, Blatnik, Mustenagić, Čirovič 18 (2), Dejak, Zobec 10; trener: Janez Petek

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (7); RD Riko Ribnica 2 (2)

Izključitve: RD Rudar 0 min; RD Riko Ribnica 10 min

POROČILO S TEKME (7. krog, polfinale B)

RK SVIŠ Ivančna Gorica - RD Rudar 26:22 (13:11)

Ivančna Gorica, 06.03.2016 ob 1600, OŠ Stična (70 gledalcev); sodnika Knez in Arlič

RK SVIŠ Ivančna Gorica: Strmšek, Perpar 3, Pajk, Humar, Perko B. 6, Žurga A., Vidmar 10 (3), Pirnat 4, Batis 2, Ropič 1, Perko M., Žurga M.; trener: Aleksander Polak

RD Rudar: Naglav, Božič, Drobnič, Jager N. 7, Markošek 4, Maselj, Sardinšek, Pistotnik, Urdih 2, Jager V., Skvarč 2, Petek 5 (2), Kink, Žagar 2, Leskovšek, Stanič; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK SVIŠ Ivančna Gorica 3 (3); RD Rudar 2 (2)

Izključitve: RK SVIŠ Ivančna Gorica 2 min; RD Rudar 4 min

MINI ROKOMET

Mini rokometaši so se udeležili turnirja v mini rokometu v okviru zsavske mini rokometne lige. Nastopali so z dvema ekipama, in sicer ekipo letnika 2005 in ekipo letnika 2007.

DRUŠTVENE NOGAVICE

Na članski domači tekmi v soboto, 05.03.2016, so se prodajale društvene nogavice. Te bodo na voljo na vseh naslednjih članskih domačih tekmah, lahko pa jih naročite tudi pri trenerju oziroma vodji moštva posamezne selekcije ali na e-pošto RD Rudar (rdrudar.trb@gmail.com). Nogavice so na voljo v treh velikostih (št. 35-38, 39-42, 43-46) in stanejo 5,00€.