8. Februar 2016
Člani že na vrhu lestvice, mlajši nadaljujejo s prvenstvom

Naši člani so začeli s spomladanskim delom prvenstva in zanesljivo doma premagali RK Arcont Radgono z rezultatom 27:19 (11:8). Obetaven uvod v ta del sezone so nakazali že na prijateljski tekmi v Izoli, kjer so prvoligaše premagali z minimalno razliko. Rezultat srečanja je bil 25:26 (12:13). Kadeti in starejši dečki B so odigrali tekme 4. in 5. kroga polfinalne skupine B in oboji obakrat izgubili. Nadaljevanje jih čaka že ta teden, ko kadeti odhajajo na gostovanje v Krško, SDB pa doma gostijo Ribnico. Sledil bo krajši premor, kar bo dobrodošlo za sanacijo nekaterih poškodb. MDB bodo v petek odigrali zadnjo tekmo v skupinskem delu proti RK Brežice. Mini rokometaši so se udeležili mini rokometnega turnirja v Radečah.

KADETI

Kadeti so odigrali tekmi 4. in 5. kroga polfinalne skupine B. V soboto, 30.01.2016, so gostovali v Celju in izgubili z rezultatom 41:23 (23:12). Igrali so precej zdesetkani, še najbolje se je znašel Hočevar, ki je zadel enajstkrat. Pri Celjanih je bil najbolj razpoložen Makuc, ki je zadel desetkrat. Že v sredo, 03.02.2016, so nadaljevali doma s 5. krogom polfinalne skupine B in gostili Velenjčane. Tudi njim so morali priznati poraz ter se razšli z rezultatom 24:34 (12:19). Tudi tokrat se je izkazal Hočevar z dvanajstimi zadetki, pri Velenjčanih pa Grobelnik z enajstimi zadetki. Pred krajšim premorom čaka kadete še gostovanje pri RK Krško, kamor se odpravljajo v sredo, 10.02.2016.

POROČILO S TEKME (4. krog, polfinale B)

RK Celje Pivovarna Laško - RD Rudar 41:23 (23:12)

Celje, 30.01.2016 ob 1300, Dvorana Zlatorog (50 gledalcev); sodnika Humek in Skvarč

RK Celje Pivovarna Laško: Rkman, Makuc 10 (1), Žabič 5, Božič-Čater 2, Sitar 5, Krhlanko 2, Košec 4, Špeglič 1, Kocijančič 2, Štamic, Jezernik 6, Kramer 1, Vasič-Kranjc 2, Simonič, Korošec 1; trener: Blaž Cizej

RD Rudar: Bizjak, Bevk 2, Hočevar 11 (4), Kavčič 3, Žibert, Starc 2, Jakupovič, Kamnikar 1, Bučar 3, Deković 1; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Celje Pivovarna Laško 1 (2); RD Rudar 4 (4)

Izključitve: RK Celje Pivovarna Laško 4 min; RD Rudar 4 min

POROČILO S TEKME (5. krog, polfinale B)

RD Rudar - RK Gorenje Velenje 24:34 (12:19)

Trbovlje, 03.02.2016 ob 1845, Dvorana Polaj (70 gledalcev); sodnika Pajič in Gorenc

RD Rudar: Lukaček, Bevk, Hočevar 12 (2), Kavčič 2, Žibert, Starc 1, Jakupovič, Kamnikar, Bučar 7, Štrovs, Deković 2; trener: Jaka Keše

RK Gorenje Velenje: Drobež 4, Špiljak, Jeromel, Grobelnik 11 (1), Krušnik, Podpečan Le. 2, Pirmanšek, Tajnik 1, Čretnik 3, Iršič 6, Grudnik, Zupanič, Tratnik 7, Jukič, Podpečan Lu., Glasenčnik; trener: Klemen Luzar

Sedemmetrovke: RD Rudar 2 (2); RK Gorenje Velenje 1 (2)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Gorenje Velenje 4 min

SDB

Starejši dečki B so prav tako odigrali tekmi 4. in 5. kroga polfinalne skupine B. V soboto, 30.01.2016, so gostovali pri RK Rače in izgubili z rezultatom 32:15 (19:8). Strelsko najbolj razpoložen pri naših je bil tokrat Petek, ki je zadel sedemkrat, pri gostiteljih pa Pungartnik, ki je bil natančen devetkrat. Na kulturni praznik, 08.02.2016, so v domači dvorani gostili ekipo Ormoža in morali priznati premoč gostov. Srečanje se je končalo z rezultatom 22:28 (13:15). Srečanje so odlično začeli in držali priključek vse do polčasa, kjer jih je z nekaj odličnimi obrambami držal Naglav. Tudi v nadaljevanju srečanja so vztrajno sledili gostom, a v zaključku niso imeli sreče in moči za preobrat. Strelsko se je pri naših izkazal Jager, ki je zadel devetkrat, pri gostih pa Cvetko, ki je bil natančen kar štirinajstkrat. Pred premorom čaka starejše dečke še domača tekma proti ekipi RD Riko Ribnica, in sicer v petek, 12.02.2016 ob 1845 v Dvorani Polaj.

POROČILO S TEKME (4. krog, polfinale B)

RK Rače - RD Rudar 32:15 (19:8)

Rače, 30.01.2016 ob 1515, ŠD Rače (70 gledalcev); sodnika Anderlič in Zorli

RK Rače: Marinič, Kuhar 1, Kovačec, Rogl, Čepe, Kaučič 8, Jernejšek 4, Vogrin 3 (1), Žigon 4, Pungartnik 9, Podrekar 1, Potočnik 2; trener: Andrej Kuhar

RD Rudar: Naglav, Božič, Markošek 4, Maselj, Sardinšek, Pistotnik, Urdih 2, Jager V., Petek 7 (4), Kink, Žagar 2, Leskovšek, Stanič; trener: Jaka Keše

Sedemmetrovke: RK Rače 1 (3); RD Rudar 4 (4)

Izključitve: RK Rače 0 min; RD Rudar 2 min

POROČILO S TEKME (5. krog, polfinale B)

RD Rudar - RK Jeruzalem Ormož 22:28 (13:15)

Trbovlje, 08.02.2016 ob 1100, Dvorana Polaj (100 gledalcev); sodnika Teršek in Fajdiga

RD Rudar: Naglav, Božič, Jager N. 9, Markošek 1, Maselj, Sardinšek 1, Pistornik, Urdih 1, Jager V., Skvarč 4, Petek 6 (4), Kink, Žagar, Leskovšek, Nemet, Stanič; trener: Jaka Keše

RK Jeruzalem Ormož: Novak 1, Herga 1, Kovačec 2, Fergola 2, Voršič 1, Zemljič, Rubin 3, Škrinjar 1, Cvetko 14 (5), Borko 2, Lukman 1; trener: Uroš Krstič

Sedemmetrovke: RD Rudar 4 (4); RK Jeruzalem Ormož 5 (5)

Izključitve: RD Rudar 4 min; RK Jeruzalem Ormož 4 min

MINI ROKOMET

Mini rokometaši so se v soboto, 06.02.2016, udeležili mini rokometnega turnirja v Radečah. Udeležile so se ga tri ekipe, ena letnik 2005 in mlajši ter dve ekipi letnika 2007 in mlajši.

MDB

Mlajši dečki B niso igrali lige, ker je bila tekma z RK Brežice prestavljena na petek, 12.02.2016 ob 1700 v Dvorani Polaj. S to tekmo bodo mlajši dečki tudi zaključili s tekmovanjem v skupini JUG, kjer bodo osvojili odlično 2. mesto in se tako uvrstili v nadaljevanje tekmovanja v polfinalne skupine.

ČLANI

Člani so pred začetkom spomladanskega dela prvenstva odigrali še zadnjo prijateljsko tekmo. V soboto, 30.01.2016, so se srečali s prvoligašem iz Izole in jih presenetljivo premagali. Borbeno igro v obrambi so nagradili še v napadu in zasluženo slavili z 25:26 (12:13).

V soboto, 06.02.2016, so v domači dvorani gostili tekmo 10. kroga 2. DRL. V goste je prišla ekipa RK Arcont Radgona, ki nam je v jesenskem delu zadala enega od dveh porazov. Tokrat so se fantje zbrali in izpeljali tekmo po pričakovanjih. Srečanje so dobili z rezultatom 27:19 (11:8) in se na lestvici trenutno zavihteli na 1. mesto skupine (RK Ajdovščina ima tekmo manj). Poškodovan Lenart je obsedel na tribuni, Ranevski še ni imel pravice nastopa, Novak je nastopil poškodovan, prav tako je bilo v ekipi nekaj bolezni. Navkljub vsemu so fantje pokazali željo in borbenost in osvojili dve točki. Trenutno jih imamo 14. Pri domačih je bil strelsko najbolj razpoložen Habjan, ki je zadel sedemkrat, pri gostih pa Zorko, ki je zadel šestkrat. V naslednjem krogu se obeta derbi kroga, saj gostujemo pri trenutno tretje uvrščeni ekipi RK Cerklje, ki bo po porazu proti Radovljici proti nam iskala izgubljene točke.

RD Rudar - RK Arcont Radgona 27:19 (11:8)

Trbovlje, 06.02.2016 ob 1900, Dvorana Polaj (200 gledalcev); sodnika Murko in Ocvirk

RD Rudar: Škrabar, Jabučanin 3 (1), Polanec 2, Ravkič 5, Cestnik J. ml., Novak, Kozinc 4, Frece 1, Starc, Radulovič, Hočevar, Habjan 7 (2), Žagar 1, Draksler 1, Kuhar, Stanič 3; trener: Gregor Pesko

RK Arcont Radgona: Fridrih 2, Žuran, Zorko 6 (5), Ivanek 3, Krajnc Kl., Krajnc Ke. 3, Oštir, Štefanec, Falež 1, Tomič 4 (1), Slekovec; trener: Mitja Žuran